Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 td проблем с включване на скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.9 td проблем с включване на скоростите

здравейте имам алфа 145 тд проблема ми е че от 1 2 седмици насам трудно влиза задна леко изхърква, първа също влиза по тегаво от преди ,преди се включваха с 1 пръст .
    долната пома на съеднителя ми е сменена ,онзи ден смених и маслото на скоростите но проблема си остана съединитела не буксува незнам дали може да е за смяна .
    странното е че сутринта може всичко да е ок , а после изведнъж става по тегаво от какво може да е ?
    sigpic1.9 td

виж помпата на педала на съединителя /горна/, да не е почнала да изпуска. огледай я за омасляване.
    почисти и смажи връзките на лоста между скоростите и скоростния лост.
    точка

Comment

Също огледай и пластмасата под маншона на скоростния лост.
      Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

На мен ми прилича на недобре отделящ съединител.

Направи следния тест - пробвай да включиш на скорост при изгасен и при работещ двигател и виж дали ще има разлика.
        Втори тест - опитай да напомпаш няколко пъти съединителя и тогава включи 1-а.

След първия тест - ако има разлика - значи съединителя не отделя и отиваш на втория тест, ако няма - проблема ти е в приводите към скоростната кутия, или в самата кутия - калпаво масло, или е малко.
        След втория тест - ако има промяна, някоя от помпите е дала фира или имаш въздух в системата. Ако няма, най-вероятно си за съединител, особено пък ако отделя чак най-долу, а зацепва напълно почти в края на хода.
        Last edited by tonov; d.m.y г., 17:47.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

при изгасена и при запалена разлика няма като е изгасена пак същото,с напомпване също няма ефект,няма никакво омасляване окло горната помпа ,няма въздух в системата ,
          Last edited by sa6ko_17; d.m.y г., 18:15.
          sigpic1.9 td

Comment

днес излизах 2 пъти с колата и всичо си беше ок странна работа
            sigpic1.9 td

Comment

Working...
            X